Home Kryesore A është kafeja e shëndetshme?

A është kafeja e shëndetshme?

0

Një studim i ri ka treguar se kafeja mund të reduktojë riskun e vdekjes se afërme.

Reduktimi në risk është më I madh kur njerëzit arrijnë moshën 45-vjecare, duke sugjeruar që mund të jetë më shumë përfituese konsumimi I kafes me kalimin e moshës.

Këto studime tregojnë se rezultatet e fundit të një tjetër studimi të madh vëzhgues, I cili zbuloi qe konsumatorët e kafes duket të jetojnë gjatë , pavarsisht se çfarë lloj kafeje konsumojnë .

Kafeja gjithashtu ka treguar se redukton riskun e shumë sëmundjeve, përfshirë 2 lloje diabeti, kancer melcije , kolorektal kancer, kancerin e Alzheimer  dhe të lëkurës gjithashtu.

“Kafeja është  e mbushur me antioksidante” e ka përmëndur Joe DeRupo anëtar i Organizatës Kombëtare te Kafes. “Shumë janë antioksidantët  natyral të gjendur ne farën e kafes, ndërsa të tjerët janë krijuar përgjatë proçesit së pjekjes. Ato jane këto përbërës të cilët shkenca I lidh me efektet positive në reduktimin e riskut të disa sëmundjeve. ”

Disa nga përbërësit që gjenden zakonisht ne kafe “kanë qënë te lidhur me përmirsimin e ndjeshmërisë së insulinës, funksionimit te melcis dhe reduktimit te inflamacionit kronik” thote V. Ëendy Setiaëan, një profesor i mjekësisë preventive te Keck School of Medicine of USC.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.