I akuzuar për ngacmim seksual, Domingo anulon shfaqjen

Tenori spanjoll, Placido Domingo, i akuzuar për ngacmim seksual nga 20 gra, anuloi sot një shfaqje skenike të planifikuar për në prill 2020 në Japoni, përpara Lojërave Olimpike të Tokios, u njoftua nga organizatorët.

“Pas një shqyrtimit të kujdesshëm, mora vendimin të mos performoj në Operën Kabuki, për shkak të ndërlikueshmërisë së projektit”, u shpreh Domingo, në një deklaratë të Komitetit Organizativ të Lojërave Olimpike dhe Paralimpike.

“Përshëndes shkrirjen e dy traditave teatrale, që nënkuptojnë bashkimin e dy kulturave në të njëjtën skenë, në harmoni të përsosur me frymën e Olimpiadës”, tha ai, duke theksuar se shpreson që, në një të ardhme të afërt, të ketë një mundësi tjetër për të performuar me artistët Kabuki.

Artisti 78-vjeçar, që po përballet me mjaft akuza për ngacmim seksual, është detyruar të heqë dorë nga shumë koncerte, në veçanti në SHBA dhe nga një ceremoni për dhënie çmimesh.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.