Koha për të folur shqip!?

0

Shezai Rrokaj

Edhe pse jemi në një tranzicion të stërzgjatur, që po i dëshpëron përditë shqiptarët, të cilët prej mungesës së shpresës po gjejnë si rrugë shpëtimi braktisjen e vendit, politika vazhdon me rënien tamtameve, e gozhduar në bunkerët e moskomunikimit për t’u dhënë zgjidhje problemeve konkrete të qytetarëve. Mazhoranca u bie vuvuzelave të fitoreve, kurse qytetarët janë të tejngopur prej politikës së premtimeve dhe skenave teatrale në media me regji të kontrolluar. Mandat pas mandati ata po mbeten të zhgënjyer, sepse duan një politikë konkrete me këmbë në tokë, të thjeshtë, të efektshme, që i zgjidh problemet e tyre, të cilat janë kaq bazike e të përditshme, teksa flitet në tym nga politika me ngarendje sloganesh të një realiteti imagjinar.

Politika deri tani ka synuar të sigurojë pushtet dhe jo të ndërtojë shtet që jep drejtësi të barabartë, mjekësi dhe arsim të barabartë, shërbime publike të barabarta për të gjithë, votë të barabartë pavarësisht forcës, pushtetit e pozicionit. Pra, na duhet një shtet i së drejtës, jo më një pushtet që u jep ‘të drejta’ disave dhe ndëshkon të tjerët.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.