Kursi i këmbimit për sot, bie Dollari, Euro …

0

Këmbimi valutor në vendin tonë është në luhatje të përditshme.

Ndërsa një ditë Dollari rritet, të nesërmen bie. E njëjta gjë ndodh edhe me Euron.

Nga të dhënat e fundit të marra nga Banka e Shqipërisë, mësohet se Dollari ka humbur sërish pikë në tregun valutor vendas.

Ndërsa Euro ka fituar pak pikë.

Banka e Shqipërisë zbaton një regjim të lirë të kursit të këmbimit.

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.