Pakt Kombëtar për daljen nga kriza politike shqiptare

0

Burime pranë një ish-ministri të PS-së dhe që shquhet për lidhje të forta me Perëndimorët dha këtë variant që të huajt po ofrojnë për zgjidhjen e krizës politike.

Variant kompromisi (Ideas for compromise)

1-Qeveria të pranoj se do shkojmë në zgjedhje të parakohshme parlamantare.
2-Rama të jetë kryeministër deri në momentin që nga KOMPROMISI KOMBETAR vendos se në iks muaj do jenë zgjedhjet e parakohshme.
3-Të bien dakort për krijimin e Gjykatës Kushtetuese brenda 30 ditëve.
4-Palet t’i drejtohen gjykatës kushtetuese për çvlerësimin e mandatëve të deputetëve dhënë nga KQZ pas djegies së mandatëve dhe rikthimin e deputetëve siç ishin në parlament.
5-Të ndryshohet Kodi Zgjedhor dhe të ketë sistem proporcional kombëtar
6-Të ndryshohet Kushtetuta ku të përcaktohet deri në momentin e hyrjes së Shqipërisë si anëtare në BE të ketë qeveri zgjedhore me mandat pesë mujor me ekspertë e jo me politikanë.
7-Prokurori i Përgjithshëm të zgjidhet nga parlamenti legjitim pas vendimit të gjykatës kushtetuese.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.