Shkruan një roman nga whatsapp, refugjati 6 muaj në burg fiton 2 çmime letrare

0

Një azilkërkues dhe gazetar i cili po mbahet si i burgosur për vite me radhë në një ishull të Australisë, ka fituar çmimin më të lartë letrarë.

Behrouz Boochani ka shkruar librin e titulluar ‘Pa Shokë Përveç Maleve’ (No Friend But the Mountains), duke përdorur aplikacionin WhatsApp brenda burgut.

Ai ka fituar ‘Çmimin Victorian për Letërsi 2019’, me vlerë prej 87 mijë eurosh, shkruan BBC.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.