Vasili: Ky është fundi i atyre që vjedhin e fyejnë popullin

0

Nga Petrit Vasili

Cili është fundi i atyre që mashtrojnë, vjedhin dhe fyejnë popullin ???

Përgjigjen e keni të qartë dhe të pamëshirshme nga Curzio Malaparte, kur tregon për fundin e Mussolinit.

Ja se çfarë thotë Malaparte:

Ç’rëndësi kishte për mua në kishte gabuar, në kishte kryer krime të tmerrshme e idiote, në e kishte shpënë Italinë në katastrofë?

Nuk kishte rëndësi për mua as që e kishte bërë të qante time ëmë duke më burgosur e internuar.

Ajo që për mua kishte rëndësi ishte që qe një i mundur, që të gjithë e kishin mohuar, që e kishin varur si qen dhe e kishin varur për këmbësh, duke e mbuluar në pështyma e në shurrë, mes ulërimave të egra të një turme të pamasë,e cila deri pak ditë më parë e kishte duartrokitur, i kishte hedhur lule nga dritaret.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.