Home Politike Vlahutin “shigjeton” Bashën: Zbardhni sa kushtojnë rrugët në Shqipëri dhe sa në...

Vlahutin “shigjeton” Bashën: Zbardhni sa kushtojnë rrugët në Shqipëri dhe sa në rajon

0

Në një tryezë konsultimi për financat publike, Ambasadorja e Bashkimit Europian, Romana Vllahutin e vuri theksin te rritja e transparencës së tyre jo vetëm si kusht për negociatat me BE-në, por edhe si një mjet për të njohur qytetarët me fatin e fondeve publike.

Ajo ju referua transparencës së financimeve të rrugëve për të mësuar sa kushton ndërtimi i tyre në Shqipëri, në raport me vendet e tjera të rajonit.

“Në këtë kuptim ky është gjithashtu një instrument thelbësor për të luftuar korrupsionin. Përmenda koston e rrugës për kilometër.

Do të ishte shumë me interes që të bëhej krahasimi: Sa kushton një kilometër rrugë në Shqipëri? Sa shumë kushton ai në disa vende të tjera në rajon? Sa kushton në vendet e tjera të BE-së?”, tha ajo.

Duke shigjetuar ne kete menyre Lulzim Bashen per abuzimin me Rrugen e Kombit, pas rezultatit te KLSH te asaj kohe se jane abuzuar me 230 milione euro pikerisht thjeshte duke bere rrogarite me çmimin per kilometer.

Tryeza e konsultimit u organizua nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe Bashkimi Europian në me Bankën Botërore.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.