74 vite burg për trafikantët e emigrantëve

0 34

Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar ka dhënë dënimin për 20 ndaluarit e operacionit “Crystal Eagle”.

13 prej tyre janë dënuar me burg, që në total shkon 74 vite burg. Ata janë dënuar për “Ndihma për kalim të paligjshëm të kufijve”, më shumë se një herë, kryer në formën e grupit të strukturuar; “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”.

Klandestinët kalonin nëpërmjet tre korridoreve, (Shqipëri-Gjermani-R.Domenikane në Meksikë- SHBA; Shqipëri-Bullgari-Francë-Republika Domenikane- SHBA; Shqipëri-Francë-Londër-R.Domenikane-SHBA), por gjithashtu edhe në Kanada dhe në Mbretërinë e Bashkuar. Për të finalizuar operacionin “Crystal Eagle” u desh edhe ndihma e shërbimit diplomatik të Sigurisë në US Embassy i (DSS-OCI) Tirana.

1.Bukurije Byber Ahmetaj, 8 vjet burg

2.Elvis Kujtim Ahmetaj, 6 vjet e 8 muaj

3.Fatmir (alias Elvis) Shaban Qema, 8 vjet burg

4.Eduart Haxhiu, 7 vjet e 4 muaj burg

Altin Memaj, 8 vjet burg
6.Blerim Sali Coka, 8 vjet burg

Azem Tanushi, 7 vjet e 4 muaj burg
Arselda Leonat Memaj shpallet e pafajshme
Xhelil Daut Dautaj, 4 vjet burg
Mark Ndue Gjinaj, 5 vjet
Shkëlzen Byber Avduli, 2 vjet e 4 muaj burg
Klajdi Engjell Llika, 2 vjet e 4 muaj burgim
Ervilma Viktor Bezati, e pafajshme
Gëzim Dylber Gjona, i pafajshëm
Admir Spahia, 2 vjet e 4 muaj burg
Juxhin Artjan Tirana, 2 vjet e 4 muaj burg
Drita Sadriaj, 4 vjet shërbim prove
Arian Koldashi, i pafajshëm
Aida Cenaj, 4 vjet shërbim prove
20. Ilir Ferati, 2 vjet e 4 muaj burg.

Leave A Reply

Your email address will not be published.