Apple kalon pritshmëritë, tremujori i parë fiskal i vitit mbyllet me rritje

0 33

Apple nuk zhgënjen me pritshmëritë. Cupertino mbyll tremujorin e parë fiskal të vitit me të ardhura deri në 9% në 97.3 miliardë dollarë, shumë mbi pritjet e analistëve falë kërkesës së madhe për iPhone dhe shërbime.

Fitimi neto u rrit gjithashtu, me 6% në 25 miliardë. Sektori i shërbimeve – i cili përfshin App Store, abonimet iCloud dhe shërbimet dixhitale të muzikës dhe argëtimit – përjetuan një tremujor rekord me të ardhura deri në 17% në 19.8 miliardë. Shitjet e iPhone u rritën me 5.5% në 50.6 miliardë, ose 52% të të ardhurave totale. Rezultatet ishin pozitive edhe në Kinë, ku pavarësisht bllokimeve, të ardhurat e Apple u rritën me 3.5% në 18.34 miliardë. “Tremujori është një dëshmi e fokusit tonë të pamëshirshëm në inovacionin dhe aftësinë për të krijuar produktet dhe shërbimet më të mira në botë,” thotë shefi ekzekutiv Tim Cook.

Për Amazon, nga ana tjetër, shitjet ngadalësohen dhe shënojnë humbjen e parë tremujore që nga viti 2015. Tre muajt e parë të vitit u mbyllën me një ulje prej 3.8 miliardë dollarësh, ku investimi në Rivian, prodhuesi i automjeteve, që aspiron të bëhet Tesla e re, ka humbur më shumë se 65% të vlerës së saj këtë vit. Të ardhurat e Amazon në tremujorin e parë u rritën 7% në 116.4 miliardë dollarë, duke u ngadalësuar krahasuar me + 44% në të njëjtën periudhë të 2021.
Rritja prej 7% është në fakt më e ngadalta që nga viti 2001 dhe përfaqëson herën e parë që është nën 10%. në bazë tremujore. Ngadalësimi erdhi pas kthimit në normalitet pas pandemisë dhe ndryshimi si pasojë e zakoneve të konsumatorit. Ngadalësimi i Amazon ndikohet gjithashtu nga rritja e kostove të energjisë dhe punës, si dhe kostot e transportit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.