Austin “i prerë”: Putin duhet të marrë vendim për t’i dhënë fund konfliktit në Ukrainë

0 55

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Lloyd Austin, është shprehur se presidenti rus Vladimir Putin duhet të marrë vendim për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë.

Komentet Ausitin i bëri përmes një deklarate gjatë ditës së martë, ku tha se Putini duhet të marrë një vendim për t’i dhënë fund këtij konflikti.

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Lloyd Austin tha se që lufta në Ukrainë të marrë fund, presidenti rus Vladimir Putin duhet të marrë një vendim për t’i dhënë fund këtij konflikti.

“Unë mendoj se hapi i parë është t’i jepet fund këtij konflikti. Dhe mendoj se ajo që duhet të ndodhë për t’i dhënë fund konfliktit është zoti Putin Ai është personi që e filloi atë,” tha Austin.

Ai e quajti vendimin e Putinit për të sulmuar Ukrainën të pajustifikuar. Ai shtoi se do të jetë vendimi i Putinit “të de-përshkallëzohet dhe më pas të kthehet në tryezën e bisedimeve”.

“Dhe ne me të vërtetë të gjithë do të dëshironim ta shihnim këtë të ndodhë,” tha Austin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.