Azilkërkuesit shqiptarë ngrejnë në këmbë Brukselin

0 72

Zyrtarja e lartë e Bashkimit Evropian, Ylva Johansson do të arrijë në Bosnje-Hercegovinë këtë javë për të diskutuar mbi sistemin e menaxhimit të migracionit me autoritetet lokale.

Me rëndësi është bashkëpunimi i BE-së me Bosnjë-Hercegovinën për këtë çështje. Komisioneri Evropian për Punët e Brendshme do të mbërrijë ditën e enjte dhe do të takojë anëtarët e presidencës trepalëshe të Bosnjës, Kryetarin e Këshillit të Ministrave dhe Ministrin e Sigurisë, njoftoi një zëdhënës i KE.

Johansson do të vizitojë gjithashtu kampin e migrantëve Lipa në veriperëndim të Bosnjës, e shoqëruar nga përfaqësuesit e Ministrisë së Sigurimit, Organizatës Ndërkombëtare për Migrimet dhe agjencive partnere.

Komisioni Evropian kujtoi që Bosnjë dhe Herzegovina pret rreth 8,000 migrantë dhe refugjatë. Dhjetorin e kaluar, BE mbështeti vendosjen e strehimit të përkohshëm në vendin eLipa si dhe sigurimine veshjeve të ngrohta, batanijeve, ushqimit dhe pajisjeve mjekësore. Komisionerja do të vizitojë edhe Shqipërinë dhe do të diskutojë çështjet e migracionit me autoritetet e vendit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.