Biznesi i vogël në panik, Xhixho: 5 pikat e LSI-së, janë zgjidhja për rimëkëmbjen dhe fuqizimin

0 79

Nënkryetarja e LSI-së, Erisa Xhixho, gjatë një takimi mëngjesin e kësaj të premte me bizneset e vogla në vend, thotë se taksat e larta, qiraja që i rëndon, shoqëruar me mungesë ndihme në kohën e mbylljes nga pandemia, rënia e xhiros, janë sipas saj vetëm disa nga shqetësimet e tyre.

Teksa thotë se ky sektor është në panik dhe se nuk kanë siguri për të nesërmen, Xhixho ka prezantuar për ta 5 pikat e planit të LSI-së, ku thotë se janë zgjidhja për rimëkëmbjen dhe fuqizimin e biznesit të vogël.

”Bizneset me xhiro deri 14 milionë lekë në vit do të trajtohen si biznese te vogla, me tatim fitimi dhe TVSH 0%. Programi i rimbursimit 5% të vlerës së çdo blerjeje, me përjashtim të shpenzimeve që kryhen në entet publike. Çdo qytetari do t’i kthehet mbrapsht 5% për çdo shpenzim që do të bëjë. Me fuqinë e votës do ndëshkohet kjo maxhorancë që nuk mbajti premtimet, rrënoi biznesin dhe ekonominë. Më 25 prill, votë për vete, familjen, të ardhmen”,shkruan Xhixho në facebook.

Postimi i plotë

Taksat e larta për biznesin e vogël, qiraja që i rëndon, shoqëruar me mungesë ndihme në kohën e mbylljes nga pandemia, rënia e xhiros, janë vetëm disa nga shqetësimet, jo vetëm të Marjetës, që ka ngritur me mund e sakrificë një biznes në industrinë ushqimore, por të gjithë atyre si ajo, që përballen çdo ditë me panikun dhe pasigurinë për të nesërmen.

Teksa ndava me të në detaje 5 pikat e programit të LSI-së e sigurova se hapat konkretë që do ndërmerren pas 25 prillit janë zgjidhja për rimëkëmbjen dhe fuqizimin e biznesit sidomos ato të drejtuara nga gratë.

Bizneset me xhiro deri 14 milionë lekë në vit do të trajtohen si biznese te vogla, me tatim fitimi dhe TVSH 0%. Programi i rimbursimit 5% të vlerës së çdo blerjeje, me përjashtim të shpenzimeve që kryhen në entet publike.

Çdo qytetari do t’i kthehet mbrapsht 5% për çdo shpenzim që do të bëjë. Me fuqinë e votës do ndëshkohet kjo maxhorancë që nuk mbajti premtimet, rrënoi biznesin dhe ekonominë. Më 25 prill, votë për vete, familjen, të ardhmen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.