Bordi i Transparencës ul me 4 lekë çmimin e naftës

0 30

Bordi i Transparencës ka ndërhyrë sërish në çmimin e karburanteve vetëm 24 orë pasi vendosi rekordin prej 265 lekësh për 1 litër naftë në shitjen me pakicë në treg. Sipas vendimit të sotëm çmimi i naftës ulet me 4 lekë, ndërsa benzina me 5 lekë duke e çuar në 224 lekë për litër. Nga sot ora 18:00 Bordi i Transparencës vendosi që çmimi i gazit do të shitet 74 lekë për litër.

Në një sqarim për mediat, Bordi u shpreh se subjektet mund të shesin dhe nën çmimin e përcaktuar, por jo më shumë se tavani i vendosur prej tyre.
Bordi i Transparencës në datë 18 Qershor 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

Njoftimi:

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë 261 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë 249 lekë/litër.
✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë 236 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë 224 lekë/litër.
✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 86 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 74 lekë/litër për automjetet.
( Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

🗓Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 18 Qershor ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

⚠️Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

🚫Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

🛢Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.