Boris Johnson: Mezi pres që Finlanda dhe Suedia të bëhen pjesë të NATO-s

0 39

Kryeministri i Britanisë së Madhe Boris Johnson ka mirëpritur Finlandën dhe Suedinë të cilat kanë aplikuar zyrtarisht për t’u bashkuar me aleancën ushtarake perëndimore.

“Kjo është një ditë historike për aleancën tonë dhe botën. Jo shumë kohë më parë askush nuk do ta kishte parashikuar këtë hap, por ambiciet e tmerrshme të (Vladimir) Putinit kanë transformuar konturet gjeopolitike të kontinentit tonë. Mezi pres që Finlanda dhe Suedia të bëhen pjesë e familjes së NATO-s sa shumë shpejt”, ka shkruar në Twitter Johnson.

Vendimi i dy qarqeve nordike u nxit nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia. Është mirëpritur nga shumica e 30 vendeve ekzistuese të NATO-s, por Turqia aktualisht po kundërshton aplikimet e tyre. Mbretëria e Bashkuar ra dakord për marrëveshje reciproke sigurie me Finlandën dhe Suedinë javën e kaluar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.