Britania e Madhe: Putin dëshiron të frikësojë botën

0 45

Sekretari britanik i Mbrojtjes, Ben Wallace, thotë se Vladimir Putin po përpiqet të frikësojë botën me paradën e tij ushtarake në Moskë.

Parada shënon fitoren e Luftës së Dytë Botërore ndaj nazistëve, por Wallace thotë se Putini dhe rrethi i tij i brendshëm po pasqyrojnë tiraninë e fashizmit.

Në një fjalim në Muzeun e Ushtrisë Kombëtare në Londër, Wallace tha: “Me të vërtetë ajo që Presidenti Putin dëshiron është që populli rus dhe bota të jenë të frikësuar dhe të frikësuar nga memoriali i vazhdueshëm i militarizmit. Unë besoj se konflikti i vazhdueshëm dhe i paprovokuar në Ukrainë nuk bën gjë tjetër veçse çnderon të njëjtët ushtarë.”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.