Evropa ndez alarmin e kuq për linë e majmunëve: Do rikthehet vaksinimi!

0 27

Lija e majmunëve tani nuk është thjesht një rast sporadik. Sëmundja po përhapet me shpejtësi në vende të ndryshme të botës dhe Evropës.

Vendeve evropiane do t’u kërkohet të përgatisin një plan vaksinimi për të trajtuar shpërthimin e lisë së majmunëve. Danimarka u bë vendi i fundit që u godit.

Autoritetet e BE-së kanë vendosur të publikojnë një vlerësim rreziku, i cili do të këshillojë të gjitha vendet anëtare të hartojnë një strategji vaksinimi për të kontrolluar përhapjen e virusit tropikal.

Nuk ekziston asnjë vaksinë specifike për linë e majmunëve, por vaksinat kundër lisë, të cilat u ofroheshin në mënyrë rutinore britanikëve derisa virusi u zhduk katër dekada më parë, është 85 për qind efektive.

Leave A Reply

Your email address will not be published.