Gabimet që njerëzit me vetëbesim të lartë nuk i bëjnë asnjëherë!

0 15

Shumë njerëz shfaqin vetëbesim që në momentin se si ata shikojnë, qëndrojnë, flasin apo reagojnë ndaj gjërave të ndryshme. Këta tipe njerëzish janë mjaft të kujdesshëm dhe më poshtë do të radhisim disa nga gabimet që njerëzit me vetëbesim të lartë nuk i bëjnë asnjëherë.

Nuk u intereson se çfarë mendojnë të tjerët!

Njerëzit me vetëbesim, sinqerisht, nuk i japin rëndësi gjykimit të të tjerëve. Kjo nuk do të thotë se ata nuk dëgjojnë këshilla ose kritika. Njerëzit me vetëbesim kërkojnë kritika legjitime dhe konstruktive.

Ata nuk e krahasojnë veten me të tjerët!

Njerëzit me vetëbesim japin të njëjtën liri veprimi për të tjerët, duke shmangur gjykimin në favor të njohjes.

Ata nuk mendojnë se kanë gjithmonë të drejtë!

Një ego e madhe çon në besim të rremë. Besimi i rremë çon në marrjen e rreziqeve të keqllogaritura që në fund të fundit çojnë në katastrofë që mund të na prekë të gjithëve.

Ata nuk flasin më shumë sesa dëgjojnë!

Njerëzit me vetëbesim preferojnë të informohen mirë, të dëgjojnë mirë e më pas të flasin me vetësiguri të plotë.

Ata nuk i marrin gjërat personale!

Është e lehtë të ofendosh kur dikush të kritikon. Por njerëzit me vetëbesim nuk u intereson se çfarë mendojnë të tjerët dhe pranojnë kur gabojnë. Natyrisht, njerëzit me vetëbesim kanë ndjenja, por ata e trajtojnë fatkeqësinë si një problem për t’u zgjidhur, jo si një aktakuzë personale. Ju nuk do të keni gjithmonë sukses, por nëse jeni të sigurt në veten tuaj, pavarësisht nga ato që thonë ose bëjnë të tjerët, të paktën mund të përballeni me çdo situatë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.