Gjashtë shenja që tregojnë se mund të keni një çekuilibër hormonal

0 32

Simptomat e çekuilibrit hormonal variojnë nga lodhja, uria, krisja – dhe mund të shkaktojnë probleme të mëdha shëndetësore. Si ta dallojmë dhe si të kujdesemi për vëtën pas këtyre simptomave…

Ndiheni shumë të uritur

Nëse jeni shumë më të pangopur se dikur, mund të fajësohen simptomat e çekuilibrit hormonal. Mund të jenë fajtorë hormonet e tiroides. Hormonet e tiroides ndihmojnë në rregullimin e metabolizmit tuaj, kështu që nëse jeni hipertiroide, do të digjni kalori më shpejt dhe do të mbeteni të lakmuar më shumë.

Rënia e shpeshtë e flokëve

Sindroma e vezores policistike (PCOS) stimulon një mbiprodhim të testosteronit. Mund të shkaktojë humbje të flokëve tek gratë që mund t’i ngjajë tullacisë së modelit mashkullor me rritje të padëshiruar të qimeve në trup.

Ndryshimi i peshës tuaj trupore

Pavarësisht nëse keni humbur apo fituar kilogramë, ndryshimi i peshës kur dieta juaj ka mbetur e njëjtë mund të sinjalizojë një çekuilibër hormonal. “Ndryshimet e peshës shkojnë përtej asaj që njerëzit perceptojnë se do të pritej për aktivitetin ose ushqimin e tyre,” thotë Dr. Camacho.

Ju thjesht nuk ndiheni si vetvetja

Ndoshta nuk është befasi që ndryshimet hormonale gjatë PMS ose menopauzës mund të shkaktojnë ndryshime të humorit. Por ndryshimet hormonale mund të ndodhin për arsye përtej menopauzës.

Nuk je kurrë në humor

Simptomat e çekuilibrit hormonal mund të ndikojnë padyshim në shëndetin tuaj riprodhues dhe dëshirën tuaj për seks. Një sistem i quajtur boshti gonadal lidh organin gonade riprodhues me gjëndrën e hipofizës dhe hipotalamusin, pjesë të trurit tuaj përgjegjëse për prodhimin e hormoneve.

Ndiheni të lodhur

Kur ndonjë nga sistemet tuaja është i pabalancuar – duke përfshirë hormonet – energjia e trupit tuaj do të vuaj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.