Integrimi, Rama: Jemi peng i një bllokimi mes 2 vendeve, të mos humbasim durimin

0 48

Në Konferencën e 18-të të Kryetarëve të Parlamenteve të Nismës Adriatike Joniane, Kryeministri Edi Rama foli për integrimin e Shqipqrisë në BE, dhe tha se Shqipëria është peng i një bllokimi, midis Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë.

Teksa e cilësoi procesin e integrimit si neurotik Rama tha “duhet të mos humbasim durimin dhe dëshirën për Europën”.

“Mësimi i kësaj lufte është i çmuar për të gjithë ne. Është moment i rëndësishëm në historinë tonë për ta bërë gjithçka të mundur për të ecur para për të bërë çdo gjë që mundemi për të forcuar bashkëpunimin tonë në këtë rajon për të ndërtuar sa më shumë ura të reja bashkëpunimi, ndërveprimi, shkëmbimi, midis njerëzve, midis bashkësive të biznesit dhe mes shteteve. Jemi shumë të vegjël në këtë rajon që të kërkojmë një ndryshim që në një periudhë të arsyeshme do i bëjë njerëzit tanë të barabartë në një hapësirë të Europës, por së bashku duke bashkuar forcat nuk jemi kaq të vegjël. Hapësira që mund të krijojmë mund të jetë shumë herë më tërheqëse për aktorët më të mëdhenj që të na shohin si mundësi për ta. Procesi drejt BE është proces neurotik. Shqipëria është peng i një bllokimi, midis fqinjit tonë, Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë. Është nga ato situata që BE mund ta krijojë. S’ka libër dhe përvojë dhe ndonjë shpjegim se si mund të trajtohet. Si mund të mbetesh peng i mosmarrëveshjeve mes dy vendeve. Por ja që kështu është duhet të mos humbasim durimin dhe dëshirën për Europën.” tha Rama.

Leave A Reply

Your email address will not be published.