“Kriptovalutat, fenomene kriminale”, AMF: Të paligjshmit tagër e organeve…

0 47

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, Ervin Mete prezantoi këtë të martë në mbledhjen e Komisionit Parlamentar për Ekonominë dhe Financat, raportin e veprimtarisë së Autoritetit për vitin 2021. Gjatë fjalës së tij Mete iu përgjigj akuzave të deputetit Erion Braçe në Komisionin e Ekonomisë, i cili u shpreh se call centerat dhe kriptovalutat janë kthyer në fenomene kriminale.

Mete është shprehur se objektivi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare është të mbikëqyrë veprimtarinë e licencuar. Sa i takon veprimtarisë së palicencuar ai ka thënë se është tagër e organve ligjzbatuese ku përfshihet prokuroria dhe policia.

“Objektivi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare është të mbikëqyrë veprimtarinë e licencuar. Ne mbikqyrim veprimtarine e licencuar nuk kemi tagër të mbikqyrim veprimtarinë e palicencuar. Veprimtaria e palicencuar përbën vepër penale dhe si të tillë kriminale dhe është tagër e organve ligjzbatuese ku përfshihet prokuroria dhe policia, të cilat kanë tagrin ekskluz të ndjekjes penale.

Inst rregullatore jo vetëm te ne edhe në botë nuk ka këtë tagër. Në momentin që ne vihemi në dijeni për një subjekt që mund të kryejë aktivitet të palicensuar, ne e referojmë në organet ligjzbatuese (polici, prokurori), dhe kjo është bërë sa herë që ka apsur informacion të tillë”-, tha Ervin Mete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.