Manastirliu: Rritet paga e mjekëve dhe infermierëve me 6%

0 26

Ka përfunduar mbledhja e qeverisë. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu është shprehur se në fillim të këtij muaji, janë rritur pagat për mjekët, infermierët dhe profesionistët e shëndetësisë. Rritja e pagës është bërë me 6%.

“Duke filluar nga data 1 korrik, mjekët, infermierët, paga e tyre rritet me 6%. Shpërblim 15 mijë lekë në muaj për mjekët që përfundojnë specializimin, dhe ushtrojnë profesionin larg vendbanimit, hyn në fuqi menjëherë pas miratimit, nga i cili do përfitojnë rreth 300 mjekë. Rritja e pagave do vijojë. Synojmë që të rriten 40% duke filluar nga ky vit e në vazhdim. Ndërkohë që rritja e pagave do të vijojë fokusi do të jetë në përmirësimin e kushteve të punës”, tha Manastirliu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.