Mediat serbe i bëjnë jehonë analizës së ekspertëve: Greqia njeh Kosovën

0 179

Mediat serbe janë ”ndezur” nga lajmi i dhënë i ekspertëve të politikave ndërkombëtare David Phillips dhe Daniel Server, që Greqia me shumë gjasa mund të njohë Pavarësinë e Kosovës.

Sipas medias ”Alo.rs”, e cila e hap artikullin me titullin ”Greqia njeh Kosovën”, Phillips dhe Server bien dakord që duhet të presim përfundimin e procesit të dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës në mënyrë që të shohim pozicionin e vendeve të BE-së për çështjen e statusit të Kosovës dhe të tregojnë se Greqia ka shumë të ngjarë të njohë pavarësinë e Kosovës.

”Greqia ka shumë të ngjarë të njohë Kosovën. Muri i ndërtuar nga pesë shtetet që nuk e njohin Kosovën do të shembet së shpejti, pasi Greqia ose ndonjë vend tjetër të vendosë të njohë Kosovën. Greqia është në ‘Agjendën 2014′. propozoi thellimin e integrimit Euro-Atlantik të të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor”,-thotë Philips.

”Edhe pse shpresoj se Greqia do të ndryshojë pozicionin e saj ndaj Kosovës, ne nuk mund të injorojmë lidhjet e saj të ngushta me shtetin serb, i cili mbështet fuqimisht Greqinë për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian”,-vijoi Phillips. Profesori Daniel Server beson se ka një shans minimal që vendet që nuk e kanë njohur Kosovën të ndryshojnë pozicionin e tyre.

Leave A Reply

Your email address will not be published.