Ngrihet alarmi, produktet e mishit në Angli kanë gjurmë bakteresh vdekjeprurëse

0 31

Britanikët që konsumojnë mish mund të rrezikohen nga një superbakter vdekjeprurës pasi gjurmët e tij janë gjetur në produktet e supermarketeve.

Sipas The Sun, një hetim zbuloi se një pjesë e mishit të derrit në Britani ishte infektuar me bakterin enterokoki. Ky bakter mund të jetë i rrezikshëm pasi mund të shkaktojë probleme të tilla si infeksionet e traktit urinar (UTI). Në raste të rënda, bakteret mund të hyjnë në qarkullimin e gjakut, duke e infektuar atë dhe duke ndikuar si në zemër ashtu edhe në tru.

Testet zbuluan se më shumë se 10 për qind e produkteve kishin tendosjen, e cila tregonte rezistencë ndaj një antibiotiku që përdoret për të trajtuar sëmundje të rënda te njerëzit.

Produktet e testuara përfshijnë disa që ishin shënuar ‘Red Tractor i siguruar’ si dhe disa linja organike. Bakteret ishin të pranishme në artikuj të tillë si mishi i grirë, bërxollat ​​dhe bifteqe. Ekspertët thanë se testimi ishte ‘shqetësues’ dhe përforcoi nevojën për monitorim të mëtejshëm.

Në raportin, mjekët sugjerojnë se enterokokët janë më të përhapur në MB se sa ishte menduar më parë. Testet zbuluan se 13 në 103 mostra të produkteve organike mbartnin insektin, edhe pse ata që kultivojnë në mënyrë organike përdorin shumë më pak antibiotikë për kafshët e tyre.

Profesori emeritus i politikës ushqimore në City, Universiteti i Londrës, Tim Lang, tha: Këto gjetje sugjerojnë se përdorimi i antibiotikëve nuk është aspak nën kontroll në pjesë të industrisë së mishit. Blerja e çdo ushqimi është një marrëdhënie besimi; asnjë konsumator nuk ka specifika me rreze X për të parë se çfarë tregojnë këto gjetje. Nuk ka asnjë etiketë.

Në muajt e fundit, njollat ​​e baktereve rezistente ndaj ilaçeve janë bërë një shqetësim i madh për shëndetin. Ekspertët kohët e fundit thanë se bakteret që shkaktojnë tifojen po bëhen rezistente ndaj antibiotikëve.

Sëmundja e ka origjinën në Azinë Jugore, por mjekët në Stanford thanë se ajo është përhapur në vendet e tjera gati 200 herë që nga viti 1990. Në përgjithësi, rezistenca ndaj antibiotikëve ka rënë në Azinë Jugore. Ekspertët thanë se shtamet rezistente ndaj makrolideve dhe kinoloneve, dy nga antibiotikët më të rëndësishëm për shëndetin e njeriut, janë rritur ndjeshëm dhe janë përhapur në vende të tjera.

Ekspertët paralajmëruan kohët e fundit se britanikët duhet të jenë të kujdesshëm kur gatuajnë mish, pasi një lloj i caktuar helmimi arrin kulmin në qershor. Mjekët në Shkollën Oxford Martin në Universitetin e Oksfordit paralajmëruan se helmimi me ushqim nga kampilobakteri është i përhapur këtë kohë të vitit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.