Njeriu më i pasur i Ukrainës po planifikon goditjen e madhe të Rusisë

0 24

Njeriu më i pasur i Ukrainës, Rinat Akhmetov, thotë se ka në plan të padisë Rusinë për humbjet prej 17 deri në 20 miliardë dollarë të shkaktuara nga bombardimet e saj ndaj fabrikave të çelikut që ai zotëron në qytetin e shkatërruar të Mariupolit.

Fabrika e çelikut Azovstal pësoi dëme të mëdha nga bombardimet dhe granatimet ruse pasi uzina e përhapur u bë bastioni i fundit i mbrojtjes në qytetin port jugor. Punimet e çelikut dhe hekurit gjithashtu në pronësi të Akhmetov u dëmtuan rëndë gjatë granatimeve ruse të Mariupolit.

“Ne patjetër do të padisim Rusinë dhe do të kërkojmë kompensimin e duhur për të gjitha humbjet dhe biznesin e humbur”, thotë Akhmetov i cili zotëron prodhuesin më të madh të çelikut ukrainas.

I pyetur se sa para kishte humbur Metinvest për shkak të dëmtimit të Azovstal dhe Illich, ai tha: “Kostoja për shkak të agresionit rus është nga 17 në 20 miliardë dollarë. Shuma përfundimtare do të përcaktohet në padinë kundër Rusisë.”

Akhmetov tha se ai kishte mbetur në Ukrainë që kur filloi lufta me Rusinë, duke shtuar: “Ne besojmë në vendin tonë dhe besojmë në fitoren tonë”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.