OKB: Më shumë se 3 mijë civilë kanë mbetur të vdekur që prej fillimit të luftës në Ukrainë

0 23

Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut (OHCHR) ka bërë të ditur se 3 mijë e 752 civilë janë vrarë në Ukrainë që kur Rusia nisi pushtimin e Ukrainës më 24 shkurt. Gjithashtu bëhet e ditur se 4 mijë e 62 të tjerë janë plagosur.

Shumica e viktimave civile u shkaktuan nga bombardimet, raketat dhe sulmet ajrore. OHCHR thotë se beson se shifrat e vërteta për vdekjet e civilëve në konflikt janë dukshëm më të larta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.