Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky: Rusia po kërkon krizë globale ushqimore

0 19

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky tha se bllokada ruse e porteve detare të Ukrainës e pengon Kievin të eksportojë 22 milionë tonë drithë.

Në fjalimin e tij të natës, Zelensky tha se rezultati është kërcënimi i urisë në vendet që varen nga gruri dhe mund të krijojë një krizë të re migracioni. “Kjo është diçka që udhëheqja ruse kërkon qartësisht,” tha ai.

Zelensky akuzoi Moskën se “krijoi qëllimisht këtë problem në mënyrë që e gjithë Evropa të luftojë dhe në mënyrë që Ukraina të mos fitojë miliarda dollarë nga eksportet e saj”.

Moska ka fajësuar sanksionet perëndimore për krizën – një pretendim që Zelensky e hodhi poshtë si “cinike”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.