Pse na zë lemza dhe si mund ta largoni atë

0 41

Lemza mund të jetë e bezdisshme, por ato zakonisht janë jetëshkurtra. Megjithatë, disa njerëz mund të përjetojnë episode të përsëritura të lemzës së vazhdueshme. Lemza e vazhdueshme, e njohur edhe si lemza kronike, përkufizohet si episode që zgjasin më shumë se 48 orë.

Lemza ndodh kur një tkurrje e papritur e diafragmës suaj bën që muskujt e gjoksit dhe të barkut të dridhen. Më pas, glotti ose pjesa e fytit ku ndodhen kordat tuaja vokale, mbyllet. Kjo krijon zhurmën e ajrit të nxjerrë nga mushkëritë tuaja, ose tingullin “hic” që ndihet i pavullnetshëm me lemzën.

Pse kemi lemzë ?

Ju mund t’ju zërë lemza si rezultat i:

një vakt i tepruar
një ndryshim i papritur i temperaturës
eksitim apo stres
pirja e pijeve të gazuara ose alkoolit
çamçakëz
Si të largoni lemzën

Nëse lemza juaj nuk largohet brenda pak minutash, këtu janë disa ilaçe shtëpiake që mund të jenë të dobishme:

Gargarë me ujë akull për një minutë. Uji i ftohtë do të ndihmojë në zbutjen e çdo acarimi në diafragmën tuaj
Thithni një copë të vogël akulli
Merrni frymë ngadalë në një qese letre. Kjo rrit dioksidin e karbonit në mushkëri, gjë që bën që diafragma juaj të relaksohet.
Mbani frymën tuaj. Kjo gjithashtu ndihmon në rritjen e niveleve të dioksidit të karbonit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.