Rama i prerë me Berishën: Asnjë komunikim me “botën e përtejme”

0 47

Në një kohë që Komisioni i Rithemelimit ka deklaruar se nuk do të votojë asnjë kandidat për president të propozuar nga PS, duket se dhe kryeministri Edi Rama i ka mbyllur dyert për të negociuar.

Në një dalje për mediat pas përfundimit të mbledhjes së kryesisë së PS, Rama tha se nuk do të bashkëpunonte me ish-kryeministrin Sali Berisha për zgjedhjen e presidentit të ri.

Pyetje nga gazetarët

Kohë për reflektim?

Rama: Do thoja se këto kritere, profile fusha, janë mekanizma për të krijuar mjegull gjatë rrugës. Ndërkohë që është e qartë se nuk është as fusha, as mbledhjet e profileve për kandidaturën e presidentin, se pavarësisht nga fusha dhe se çfarë mund të shkruhet, absolutisht është e panevojshme të shkojmë drejt një figure të qartë. patjetër, që e gjithë kjo bashkësi shqiptare ka nevojë për një pikë referimi dhe për një shqiptar/re të denjë, që gjithsekush do të donte ta konsideronte një person që e lidh një urë respekti.

Sinjal nga PD për të negociuar?

Nuk ka akoma një proces. Kemi dëgjuar dhe raportin e bërë nga komisioni i Posaçëm që kemi ngritur. E kam thënë dhe e përsëris se ne nuk bëjmë asnjë negociatë dhe asnjë komunikim për të bërë në funksion të së ardhmes me atë që në funksion të politikes është përfaqësuesi i botës së përtejshme.

President nga jashtë territorit?

Do ishte shumë mirë të vinte, por Kushtetuta jonë ka një pengese në këtë aspekt. Është kushtetutë e bërë në aspekt tjetër dhe thekson se President zgjidhet një president që 10 vitet e fundit në vendin tonë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.