Rama: Shtyrja e afatit të ID? Bën sens si kërkesë, do e shqyrtojmë

0 60

Kryeministri Edi Rama e ka lënë të hapur si mundësi shtyrjen e afatit të ID deri më 30 prill, kërkesë kjo e bërë nga opozita. Për kreun e qeverisë, kjo është një kërkesë që bën sens pasi është në të mirë të procesit zgjedhor, e për pasojë ka deklaruar se do të shqyrtohet si mundësi.

Rama i është përgjigjur akuzave lidhur me vaksinimin e personaliteteve mbi moshën 80-vjeçare. Ai e ka konsideruar të turpshme teksa deklaroi se qeveria po vijon punën për të siguruar sa më shumë doza vaksinash.

“Nuk kam thënë asnjëherë që do vaksinohen personalitete që janë jashtë kësaj kategorie. Kjo është një zallamahi e krijuar nga zëdhënësit e opinionit publik. Lëshuan një ofensivë të turpshme pa kuptim pse po vaksinohen disa njerëz 80 vjeçarë plus që janë mbi moshën 80 vjeçare. Që të bëhet gjithë kjo për 30 njerëz që kanë dhënë gjithçka kanë pasur dhe që kanë dhënë vlera morale historike të këtij vendi, kjo është e turpshme. Nëse do kishim bërë një grup personalitetesh pa bërë këtë kategori por njerëz të moshave të ndryshme, kjo do ishte e debatueshme. Ne po luftojmë ditë dhe natë për të marrë dozat e vaksinave. 70% e vaksinave të prodhuara në botë janë marrë nga 10 vende kryesore. Ne kemi pak doza por ne e kemi filluar vaksinimin ndërsa sfida jonë është të mos ndalemi për shkak të mungesës së dozave. Duhet të provojmë që kur të bie një hall në vend, ka vetëm një adresë dhe ajo është PS-ja dhe Edi Rama” – tha Rama.

Leave A Reply

Your email address will not be published.