The Times: Burgoset bashkëthemeluesi i “National Action”, mbështetës i flaktë i Hitlerit

0 24

Alex Davies që bashkëthemeloi grupin e parë të ekstremit të djathtë që u ndalua në Mbretërinë e Bashkuar që nga Lufta e Dytë Botërore, u burgos sot në Old Bailey për tetë vjet e gjysmë.

Ai është quajtur ‘nazisti më i madh’. Davies është i fundit nga 19 anëtarët e Veprimit Kombëtar që burgoset sipas ligjeve të terrorizmit për anëtarësim në një organizatë të ndaluar.

Anëtarët komplotuan një “xhihad të bardhë” dhe njëri prej tyre përgatiti të vriste një deputet.

Davies, 27 vjeç nga Sëansea, themeloi grupin në moshën 18 vjeçare, ndërsa përgatitej për të studiuar politikë në Universitetin Ëarëick, pasi kishte kaluar pesë nivele A.

Ai u regjistrua dy herë në programin e qeverisë për deradikalizimin, Parandalimi, për të cilin ai pretendon se nuk ishte një kërcënim.

Veprimi Kombëtar fillimisht synonte të ishte një grup elitist, duke rekrutuar studentë dhe të diplomuar universitarë. Por ai pasqyronte aktivitetet e islamistëve me një filozofi të “xhihadit të bardhë”, duke argumentuar se njerëzit e bardhë ishin të kufizuar nga faji judeo-kristian që të mos kryenin dhunë dhe për këtë arsye duhej të adoptonin besime nga satanizmi, xhihadi dhe martirizimi.

Grupi organizoi kampe stërvitore, në të cilat Davies u filmua duke ushtruar në përgatitje për një “luftë garash”.

Ideologjia e tij ka qenë një frymëzim për grupet ndërkombëtare të ekstremit të djathtë, duke përfshirë Atomëaffen Division dhe Vanguard America.

Davies beson se fashistët duhet të jenë të veshur me zgjuarsi dhe të aftë për t’u përzier me popullatën e përgjithshme dhe brenda institucioneve për të ndikuar në ngjarje.

Videoklipet treguan Davies në një grup të veshur me kapuç dhe maska ​​​​kafke, në demonstrata që bënin thirrje që ndaj “tradhtarëve të racës” të hidhej gaz, ndërsa bërtisnin “Britania është e jona”.

Në vitin 2016 ai u fotografua duke kryer një përshëndetje naziste në dhomën e ekzekutimit në kampin e përqendrimit Buchenëald.

Veprimi Kombëtar u ndalua në dhjetor 2016.

Davies themeloi një grup të ndarë të quajtur Veprimi Nacional Socialist Anti-Kapitalist, i njohur si NS131.

Aktivitetet e tij të vazhdueshme u zbuluan, pasi një sinjalizues kontaktoi grupin anti-ekstremist Hope Not Hateto, ku u zbulua se një anëtar i grupit të Davies, Jack Renshaë, një ish-student i Universitetit Metropolitan të Mançesterit, kishte planifikuar të vriste Rosie Cooper , deputete laburiste për Perëndimin.

Policia zbuloi mesazhe të koduara në telefonin celular të një anëtari tjetër, Alex Deakin, një ish-student në universitetet Aberystëyth dhe Coventry, i cili dyshohej se kishte bërë thirrje racsite.

Të tjerë të dënuar për anëtarësim, përfshijnë Mikko Vehvilainen , një ish-ushtar britanik që shërbeu në Afganistan dhe Benjamin Hannam, një oficer i Policisë Metropolitane në provë.

Po ashtu dy nga ekstremistët e dënuar janë gra.

Davies e deklaroi veten si një socialist dhe nacionalist uellsian, dhe ishte i përfshirë në sabotazhe gjuetie, anarkizëm dhe duke ndihmuar bankat ushqimore, përveç aktiviteteve të tij terroriste.

Ai kishte qenë gjithashtu i përfshirë në Partinë Kombëtare Britanike dhe Ukip.

Gjyqtari Mark Dennis tha se grupi lavdëroi Hitlerin dhe regjimin nazist të viteve 1930.

Dennis tha se grupi kishte promovuar një “agjendë të dhunshme supremaciste me urrejtje të drejtuar ndaj një numri të madh njerëzish”.

Besimet e Davies ishin të paturpshme, shtoi ai, duke vënë në dukje se ekstremisti kishte thënë në gjyqin e tij në gjykatën e kurorës së Ëinchester se ai ishte mbështetës i Hitlerit dhe gjithçka që ai mbrojti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.