Wiwibloggs: Arilena Ara, do të jetë pjesë e Eurovision 2021?

0 66

Transmetuesi RTSH në Shqipëri ka konfirmuar se do të vijojë organizimin e edicionit të 59-të të Festivalit të Këngës. Konkursi do të përdoret gjithashtu për të zgjedhur edhe një prej artistëve që do të përfaqësojë Shqipërinë në “Eurovision 2021”. Kjo do të thotë që fituesja e vitit të kaluar Arilena Ara nuk ka të ngjarë të kalojë në Roterdam. Arilena Ara fitoi edicionin e fundit të finales kombëtare të Shqipërisë dhe priste të kryesohej në Roterdam majin e 2020 me këngën e saj “Fall From The Sky”. Eurovision 2020 u anulua për shkak të shpërthimit të pandemisë Covid-19.

Kjo do të thotë se fituesja e “X Factor Albania” nuk e pati shansin të realizonte ëndrrën e saj në Eurovision 2020. Transmetuesi RTSH tani ka konfirmuar se Festivali i Këngës 59 do të zhvillohet në dhjetor të këtij viti. Ndërsa festivali i këngës parashikon pjesëmarrjen e Shqipërisë në Eurovizion, që nga viti 2003 fituesi i “FiK” ka vazhduar të përfaqësojë Shqipërinë në Eurovision.

Nga kjo nënkuptohet se Arilena Ara nuk do të zgjidhet për të përfaqësuar Shqipërinë në Eurovision Song Contest 2021 në Roterdam. Por nuk përjashtohet mundësia që Arilena të kthehet në “FiK 59” si garuese për të provuar sërish fatin e saj për Eurovision 2021. Media lokale e lajmeve “Zëri” raporton se megjithëse ka ende shumë paqartësi për shkak të pandemisë Covid-19, është bërë e qartë se Festivali i Këngës do të zhvillohet pavarësisht se çfarë ka ndodhur.

Të gjitha tubimet e mëdha publike në Shqipëri janë anuluar përfundimisht. Nuk dihet nëse ky kufizim do të mbetet në fuqi deri në dhjetor por masat paraprake të Covid-19 do të ndikojnë në zhvilimin e Festivalit të 59 të Këngës. Jeni të ngazëllyer për Festivali i Këngës 59? A mendoni se është e drejtë që Arilena Ara të mos zgjidhet automatikisht për Eurovision 2021?

Leave A Reply

Your email address will not be published.