Këngëtarja botërore Ellie Goulding në mbrojtje të lumit Vjosë (VIDEO)

0 73

Një tjetër figurë publike botërore ngreh zërin për lumin Vjosë. Pas aktorit Leonardo Di Caprio, këngëtarja Ellie Goulding i është bashkuar fushatës për mbrojtjen e lumit nga HEC-et.

Përmes një video të postuar në Instagram nga fondacioni ”Blue Heart”, ajo shkruan se këto ndërtime do të dëmtonin kultura të shumta dhe të larmishme të rajonit, duke nxitur edhe ndotjen e shkatërrimin e klimës.

Vetëm disa muaj më parë, lumi Vjosa përplasi politikisht kryeministrin Edi Rama dhe Presidentin Ilir Meta. Pasi ky i fundit kërkoi që lumi Vjosa të shpallet Park Kombëtar dhe ngriti shqetësimin se po ndërtohen shumë HEC-se.

Postimi i këngëtares Ellie Goulding

Gjithçka që bëjmë ka një ndikim tek njerëzit dhe planetin. Industria e veshjeve është një nga shkelësit më të këqij të abuzimeve të punës dhe ndotjes që nxit krizën e klimës. Nuk ka pse të jetë kështu. Patagonia synon të përdorë burimet që ata kanë zërin e tyre, biznesin e tyre dhe komunitetin e tyre për të bërë diçka në lidhje me krizën tonë të klimës.

Nga mbështetja e të rinjve që luftojnë kundër naftës, deri në padi ndaj ish-presidentit amerikan, Patagonia ndërmerr veprime mbi çështjet më të ngutshme mjedisore me të cilat përballet bota jonë. @patagoniaeurope ka përdorur zërin e tyre në ”Blue Heart”, një film që synon të ndihmojë në mbrojtjen e Gadishullit Ballkanik.

Shtëpia e disa prej lumenjve të fundit të egër në Evropë dhe megjithatë ata janë nën kërcënim nga më shumë se 3,000 zhvillime të propozuara të hidrocentraleve të cilat do të shkatërronin jo vetëm zona të mëdha të habitatit natyror të paprekur më parë, por edhe kulturat e shumta dhe të larmishme të rajonit.

Një film i dytë për këtë çështje mjedisore do të lançohet në kanalet e Patagonia Europe në muajt e ardhshëm. Ju gjithashtu mund të mësoni më shumë rreth luftës së vazhdueshme për të mbrojtur këtë rajon duke ndjekur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elliegoulding (@elliegoulding)

Leave A Reply

Your email address will not be published.