Përmbysje në Ekuador, fiton kandidati i djathtë

0 49

Rezultateve të zgjedhjeve presidenciale në Ekuador treguan një përmbysje historike për vendin e Amerikës së Jugut. Pas vitesh presidence të majtë me Rafael Correa, vendi është kthyer drejt një kandidati të djathtë.

Bëhet fjalë për 65-vjeçarit Guillermo Lasso, që mori 52% të votave, duke mundur dukshëm kandidatin e majtë të mbështetur nga Correa, Andres Arauz.

Ky ishte përpjekja e tretë e Lassos, i cili cilësohet si një ish-bankier me qasje konservatore dhe mbështetës i politikave liberiste dhe tregut të lirë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.