Shtyhen masat anti-Covid për shqiptarët,çfarë duhet për të udhëtuar drejt Greqisë

0 38

Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme ka informuar se Greqia ka shtyrë masat anti-Covid me vendin tonë. Mësohet se masat janë shtyrë deri më 7 shkurt 2022.

Drejtë shtetit fqinj mund të udhëtojnë të gjithë shtetasit shqiptarë, pavarësisht kombësisë, pavarësisht nëse janë të vaksinuar ose kanë qenë të diagnostikuar me Covid-19.

Ata që udhëtojnë në drejtim të Greqisë do të duhet të paraqesin:

-Test negativ PCR, kryer brenda 72 orëve, përpara udhëtimit ose,

-Test të shpejtë antigjenik, kryer brenda 24 orëve para udhëtimit.

-Të plotësojnë formularin elektronik PLF

Këto masa vlejnë për të rriturit dhe fëmijët mbi 5 vjeç, pavarësisht nëse janë të vaksinuar apo jo.

“Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se Greqia ka shtyrë masat aktuale anti-Covid deri më datë 7 shkurt 2022.

Të gjithë shtetasit shqiptarë që udhëtojnë drejt Greqisë, pavarësisht kombësisë, pavarësisht nëse janë të vaksinuar ose kanë qenë të diagnostikuar me COVID-19, janë të detyruar të paraqesin:

-Test negativ PCR, kryer brenda 72 orëve, përpara udhëtimit.

OSE

-Test të shpejtë antigjenik, kryer brenda 24 orëve para udhëtimit.

-Të gjithë udhëtarët që hyjnë në territorin e Republikës së Greqisë, duhet të plotësojnë formularin elektronik PLF (Passenger LocatorForm), në adresën elektronike 👉 https://travel.gov.gr, me të dhënat e tyre të kontaktit në Greqi, përpara mbërritjes.

-Masa vlen për të rriturit dhe fëmijët mbi 5 vjeç, pavarësisht nga vaksinimi.

-Pikat kufitare të Kakavisë, Kapshticës dhe Qafbotës funksionojnë gjatë 24 orëve. Pika kufitare e Tre Urave funksionon nga ora 08:00 deri në orën 20:00”-informon MEPJ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.